Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I förrgår arrangerade SVWF sin årliga fys-dag på Bosön för sina olika landslag. Även denna gång blev det en mycket lyckad dag med 21 elitatleter från disciplinerna wakeboard, PARA-wakeboard och vattenskidor.
 
Igår arrangerade SVWF en inspirerande uppstartskonferens på Hotel Scandic Crown i Göteborg där både 2022 sammanfattades men där huvudfokus var på allt SVWF önskar genomföra under 2023 och framåt.
 
Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet har under den gångna helgen arrangerat en mycket lyckad och uppskattad konferens specifikt för de medlemsföreningar som bedriver wakeboardverksamhet på sina anläggningar.
 
Sonja Sjöström (till vänster) vann VM-silver i klassen U-14 (Girls) vid 2022 SINGHA IWWF World Cable Wakeboard & Wakeskate Championship som avslutades i förrgår. HELT FANTASTISKT!
 
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundets landslag i disciplinen Show Ski tävlande under den gångna helgen vid VM i Winter Haven, Florida, USA och slutade på en hedrande 5:e plats.
 
Fenomenale Tim Törnquist har adderat ännu en riktigt tung titel till sitt redan gedigna idrotts-cv genom att vinna slalom vid det amerikanska collegemästerskapet i Texas, USA!
 
Sedan 1967 har Käglorna roat sin publik med sina shower på vattenskidor och nu väntar nästa stora äventyr, 2022 IWWF World Water Ski Show Tournament i Florida, USA!
 
Fram t.o.m. 2022-12-31 pågår nomineringen av kandidater till SVWFs två prestigefyllda utmärkelser, Årets Eldsjäl och Årets Tränare.
 
Wakekommittén och Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet har glädjen att äntligen kunna bjudain till en efterlängtad konferens för alla Sveriges wakeboardföreningar. Detta är något vi har haft påagendan i flera år och nu är det äntligen dags.
 
Arbetet inom projektet, Kul på Vatten i Skolan, som bedrivs i 11 av våra många aktiva och utvecklingsorienterade föreningar uppmärksammas nu av Riksidrottsförbundet.
 
Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottstipendium har för andra gången tilldelats en av Sveriges idag absolut främsta vattenskidåkare, Tim Törnquist!
 
Jan B. Jönsson och Natasha Anderberg vilka fantastiska vattenskidåkare! Jan vann VM-guld i hopp samt ett VM-brons i slalom medan Natasha krossade allt motstånd, satte nytt svenskt rekord och vann VM-guld i slalom!
 
2022 IWWF E&A Open Waterski Championships gick detta år och under den gångna helgen av stapeln på Italiens Nationalarena utanför Recetto i det närmaste perfekta förhållanden!
 
Tim Törnquist (överst i bilden) vann under den gångna helgen sitt tredje raka U-21 EM guld i disciplinen slalom i Österrike. Kort efter denna bragd vann han även ett EM-brons i hopp. Helt Fantastiskt!
 
Gårdagens internationella slalomtävling i Norge, Slåstad Fall Slalom, blev en riktig segerfest för de svenska toppåkare som var på plats och tävlade i broderlandet.
 

Postadress:
VSK Kringlan - Vattenskidor och Wakeboard
Orrspelsvägen 6
15530 Nykvarn

Kontakt:
Tel: 0705600855
E-post: vskkringlan@hotmail....

Se all info