Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Båtjour


För att jouren ska vara bemannad krävs att:

Minst 1st åkare anmält sig i gästboken senast klockan 20:00 dagen innan Jour. Alernativt ringt till ansvarig båtförare. Genom det här systemet kommer du som båtförare att slippa sitta och vänta i onödan vid dåligt väder.

     
Båtförare:                  

Vill du också bli båtförare?

Steg ett ladda ner dessa två dokument Grunder Båtförarutb

Vi har alltid ett stort behov av engagerade personer som hjälper oss framåt. Alla medlemmar har möjligheten att utbilda sig till båtförare. Övningskörning sker med annan godkänd båtförare som varit aktiv med vår båtjour i minst 1 år. Uppkörning sker sedan i samråd med styrelsen. Innan du kommer så långt måste läsa igenom vårt båtförarkompendium samt klara ett skriftligt prov. Kontakta oss på This is a mailto link för mer information.

     
                     
Regler för båtförare:
1. Båtförare måste vara medlem i klubben och ha löst medlemsavgift för innevarande år.
3. Båtförare ansvarar för att ersättare kommer vid egen frånvaro. (Om båtförare har ringt till alla andra båtförare och inte hittat någon lösning skall anslag sättas upp på anslagstavlan på klubben samt skriva det själv på hemsidans gästbok.
4. Båtförare kontrollerar säkerhetsutrustning på klubben tex. första förband, bår, samt att det finns paddel och första förband samt flytväst i båten och att brandsläckare är OK. (Användning av dödmansgrepp är ej ett krav men rekommenderas.)
5. Båtförare ansvarar för att det inte sker åkning utan medåkare i båten. Medåkaren måste ha flytväst lätt åtkomlig. OBS! Detta gäller även utanför jourtid och för alla.
6. Båtförare ser till att loggboken ifylles vid in och uttagning av båten.
7. Detta innebär att checklistan kollas för daglig tillsyn: Fläkta, kolla olja i motor och backslag, (fyll på vid behov med rätt sort, och överfyll inte), kolla reglage och roder, dra runt propelleraxel för att kolla att den är ok, kolla så att det inte är onormalt mycket vatten i motorrummet, kolla så att det inte är något läckage samt kolla så att båten går normalt och att inget verkar onormalt.
8. Städa ur skräp ur båten och torka av säten och plast.
Vid stängning efter båtjouren:
9. Båtförare ser till att klubbstugan är i ordning, utrustning upphängd och inlagd på sina platser. Töm soppåsar.
10.Töm kylskåpet på söndag eftermiddag på det som inte är märkt eller till försäljning.
11.Se till att aktivitetsstödet är ifyllt
12.Att båten läggs i båthuset vid jourens slut.
13.Båtförare ansvarar för att reparera om något går sönder (tex bojar, magneter mm) samt att förbandsutrustning och säkerhetsutrustning återställs om det används. Behövs något köpas in och kompletteras, kolla med klubbens kassör.
14.Båtförare ansvarar för att allt är avstängt, släckt och låst när anläggningen lämnas.
- Frågor om dessa regler besvaras av Stefan Törnblom i styrelsen -                  
Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:37 Skribent: Jakob Jansson

Postadress:
VSK Kringlan - Vattenskidor och Wakeboard
Orrspelsvägen 6
15530 Nykvarn

Kontakt:
Tel: 0705600855
E-post: vskkringlan@hotmail....

Se all info